Jungle, musea en meer... - Reisverslag uit Quito, Ecuador van nataschaenfernando - WaarBenJij.nu Jungle, musea en meer... - Reisverslag uit Quito, Ecuador van nataschaenfernando - WaarBenJij.nu

Jungle, musea en meer...

Door: Natascha

Blijf op de hoogte en volg

14 Maart 2007 | Ecuador, Quito

Hallo allemaal,

Hier zijn we dan weer met ons volgende reisverslag vanuit Quito! In ons laatste reisverslag vertelden we dat we met de Teleferico een heuvel aan de rand van Quito hadden bezocht voor een prachtig uitzicht over de stad. Vorige week dinsdag hebben we een ander hoog punt in de stad bezocht met ook een prachtig uitzicht. Bijna elke stad in Ecuador heeft een heilige, hiervan hebben ze ook een standbeeld geplaatst. Quito heeft een heilige maagd (La Virgen) deze staat op een grote heuvel in de stad. Op de foto kunnen jullie het uitzicht over de stad zien. Het was wederom prachtig.

De dag erna zijn we met onze leraren naar een museum gegaan in het historische gedeelte van Quito. Fernando was met zijn lerares naar een museum over de geschiedenis van Quito gegaan (museo de la ciudad) en Natascha naar een museum over de geschiedenis van onderwijs, kunst en literatuur van Ecuador (museo de cera). Dit was voor ons beiden zeer leerzaam. Ongeveer twee weken geleden waren we al samen naar een museaum over de geschiedenis van Ecuador geweest (Casa de la cultura). Dit vonden we ook absoluut de moeite waard.

Aangezien we de smaak zo te pakken hadden gekregen van het bezoeken van musea, hadden we de volgende dag besloten om er nog een te bezoeken. Ditmaal zijn we naar een museum gegaan van de beroemdste schilder van Ecuador: Guayasamín. Deze persoon heeft prachtige schilderijen gemaakt die wereldwijd bekend zijn. We hadden tijdens het bezichtigen van de schilderijen uitleg gekregen van een gids, die ons uiteraard in het Spaans uitleg gaf. De schilderijen van Guayasamin hebben veel gevoel. Het gaat vooral over het onrecht in de wereld. Slechte corrupte leiders, moeders waarvan hun kinderen vermoord zijn, etc. Deze schilder had ook veel gereisd en dus veel gezien van de wereld en had contacten met veel hooggeplaatste politici. Wellicht dat wij na onze reis de kwasten maar eens onder het stof vandaan halen. We werden in ieder geval beiden stil van de schilderijen. Nooit eerder waren wij zo onder de indruk van schilderijen.

Afgelopen weekend hebben we weer een trip gemaakt naar een gebied ten westen van Quito. Vrijdagmiddag na school hadden we de bus gepakt naar het plaatsje Mindo. Een klein plaatsje dat bekend staat om zijn mooie natuur. Na een prachtige rit van ongeveer 2,5 uur kwamen we rond 18.00 uur aan in het plaatsje Mindo. Het is ongelofeijk hoe verschillend de natuur is in Ecuador. Na een rit van ca. 2 uur ben je in een totaal ander gebied! Helaas regende het toen pijpenstelen en we moesten nog een hotel/hostel zien te vinden….. Ook was het toen al redelijk donker, wat het zoeken naar een hotel nog moeilijker zou maken. Na een kwartier te hebben gewacht besloten we ons toch maar in de regen te begeven. Het lastige was ook dat de straten maar matig verlicht waren en de straten slechts uit modderpaden bestonden. Na wat te hebben rondgelopen en prijzen te hebben gevraagd bij een aantal hotels die voor ons te duur waren, liepen we een hostel binnen. Daar werden we te woord gestaan door de eigenaresse van het hostel. Fernando vroeg uiteraard in het Spaans of zij nog plek vrij had en wat de kosten waren. Zij antwoordde in het Spaans terug, maar Fernando kon even niet horen wat ze zei. Het was dus geen kwestie van begrijpen maar horen. Vervolgens ging ze over op het Engels en weigerde vervolgens in het Spaans verder te praten. Dit was geheel uniek voor ons, want over het algemeen vinden mensen het hier erg leuk als je Spaans praat, dus dat was in ieder geval een min puntje voor haar. Vervolgens loodste ze ons direct naar boven om de kamer te bekijken. We hadden zowat geen tijd om te denken of we het wilden of niet en vervolgens stonden we al met handdoeken in onze armen. We dachten toen, laten we in ieder geval 1 nacht blijven en dan zien we de volgende dag wel weer verder. We hadden namelijk geen zin om weer de regen in te gaan. Na onze spullen neer te hebben gezet in onze kamer, kregen we beneden nog een hele uitleg van haar over de verschillende excursies in het dorpje. Uiteraard in het Engels. Zo vertelde zij dat haar man ook een birdwatchingtour gaf op zaterdag en zondagochtend om 6.00 uur. Haar man kwam toen ook binnen en begon in het Spaans te praten. Vervolgens ging zij alles voor ons vertalen in het Engels!? Dit was uiteraard absoluut overbodig, want het Spaans van Fernando is goed en Natascha kan al aardig veel verstaan en kan zich nu ook al een beetje uitdrukken. Om het maar even samen te vatten, we werden doodmoe van dat mens.

Meteen na dit gesprek besloten we wat te gaan eten in de hoofdstraat. Op dat moment hadden we nog maar weinig zin in Mindo en zaten zelfs te denken om de volgende dag terug te keren naar Quito. Tijdens het eten van een verse pizza kwamen we onze Duitse vriend, Alex, tegen met zijn vriendin. Zij waren al een dag eerder dan ons vertrokken en vertelden mooie verhalen over Mindo. We kregen weer wat postieve energie en besloten er maar gewoon een nachtje over te slapen. Het slapen werd vooral voor Natascha een problem, aangezien het hostel van hout was en het zeer gehorig was als iemand liep. Ook regende het de hele nacht keihard.

De volgende dag waren we om 6.45 uur opgestaan om een tocht te maken naar de watervallen. Dit zouden wij op eigen houtje doen zonder gids. Om de watervallen te bereiken hadden we wel transport nodig naar een kabelbaan die ons de rivier over zou brengen. Om 8.00 uur konden we vanaf het dorpje meerijden met de werknemers van de kabelbaan. Voordat we meegingen met onze lift hadden we nog snel onze spullen afgegeven bij het hotel waar Alex met zijn vriendin bleef. Dat scheen een betere verblijfplaats te zijn. We dachten, alles beter dan onze vorige verblijfplaats. Na de oversteek te hebben gemaakt met de kabelbaan begon onze tocht door de ‘ jungle’. Overigens gold ook weer voor de kabelbaan dat deze niet geschikt was voor mensen met hoogtevrees. Je zat namelijk in een bakje en keek behoorlijk diep naar beneden. Je kon verschillende watervallen (cascadas) bezoeken. De cascada die wij gingen bezoeken lag op ongeveer een uur wandelen van de kabelbaan. De tocht naar de waterval was prachtig. Veel groen, mooie vlinders, planten, bergen, enzovoorts. Ook zagen we een soort van gordeldier. Het mooie van de hele tocht was ook dat we helemaal niemand tegenkwamen. De natuur was echt even van ons twee…

Eenmaal aangekomen bij de waterval (cascada Reina) hebben we lekker ons gezicht gewassen in het frisse water. De luchtvochtigheid was namelijk erg hoog en het was best warm, dus we hadden flink gezweet. Vervolgens zijn we weer terug gaan lopen naar de kabelbaan en van daaruit zijn we weer verder gegaan naar wat andere watervallen. Dit was ook erg mooi om te zien. Na 3,5 uur te hebben gewandeld pakten we weer de kabelbaan terug en kregen we onderweg een lift. In de achterbak van een pickup reden we weer naar de bewoonde wereld. Eenmaal aangekomen in het dorpje gingen wij direct naar ons nieuwe hotel om een lekkere douche te nemen. Daarna lekker gegeten met een ijskoud Ecuadoriaans bier(tje) . Helaas begon het om 14.00 uur weer hard te regenen waardoor we besloten om maar lekker te gaan relaxen in het hotel. We hadden immerse een prachtige ochtend gehad met veel zon!

De volgende dag (zondag) waren we weer bijtijds opgestaan om fietsen te huren en er lekker opuit te gaan. Het was immers weer prachtig weer! De mountainbikes die we hadden gehuurd zagen er prima uit, maar bleken ze helaas echt waardeloos te fietsen. Maar goed, we hadden zin om te fietsen dus waagden maar de gok. We besloten om richting een vlindertuin te fietsen. Dit lag (heuvel op) op ongeveer 45 min fietsen afstand. Na wat stops te hebben gemaakt, bij onder andere de rivier Rio Nambillo, en prachtige vlinders en colibries te hebben gezien, kwamen we eindeljk aan bij de vlindertuin. In Nederland fiets je deze afstand makkelijk, maar op de slechte fietsen die wij hadden was het een hele opgave. De vlindertuin bleek een prachtige omgeving met ongeveer 20 vlindersoorten. Je kon door wat zoetigs op je hand te plaatsen de vlinders op je hand laten ziten. Dit kunnen jullie ook terugzien op de foto’s. Na te hebben genoten van de vlinders zijn we met onze fietsen weer (heuvelaf) terug gekeerd naar ons hotel. Helaas viel halverwege de pedaal van Natascha’s fiets eraf en bereikten we na wat gestuntel de winkel waar we de fietsen hadden gehuurd. Hier hadden we natuurlijk een groot deel van de huurprijs afgepraat. Al met al was het een erg leuke ochtend! Na een douche te hebben genomen en lekker te hebben gegeten pakten we om 15.00 uur weer de bus terug naar Quito. Moe maar voldaan na uiteindelijk een erg leuk weekend kwamen we aan in Quito.

Deze week hebben we op onze taalschool aangegeven dat we onze cursus met twee weken zullen verlengen. Dit houdt in dat we na deze week, een week extra taallessen gaan volgen, vervolgens een week na de Galapagos eilanden gaan en tot slot nog een week taallessen volgen. Vooral voor Natascha is dit nog nodig. Met de gramatica en het verstaan gaat het haar erg goed af. Alleen de spreekvaardigheid wil zij nog meer ontwikkelen in die twee weken. Na afsluiting van de taalcursus zijn wij van plan 2 a 3 weken te reizen door Ecuador om vervolgens de grens over te gaan naar Colombia!

Wij zijn er onlangs achtergekomen dat een gulle gever ons ruimte heeft geschonken om 100 foto’s te plaatsen op onze weblog. Deze persoon heeft zich niet aan ons bekend gemaakt. Daarom willen wij graag via deze weg deze persoon bedanken! We zijn er erg blij mee!!

Mensen jullie horen snel weer van ons!

Saludos

Fernando & Natascha

• 14 Maart 2007 - 20:49

Steve:

Ik geniet van de foto's! Beeldschrijven! ?tan otra vez?

• 14 Maart 2007 - 21:20

Anmol,itcha En Mouse:

ow leuk al die watervallen zeg.net brouwnsberg.
    Die arme vrouw van die hostel had pas engels cursus gevolgd en wilde het aan jullie laten horen,indruk maken,ow zielig,hahahah!!!!!!!!!
    het is lekker weer hier,we zijn in t bos geweest.we missen jullie wel hoor.kids praten en denken over jullie.
    wij houden heeeeeeeel veeeeeeel van jullie.Veeeeeeel plezier verder.knuffies en kusies

• 16 Maart 2007 - 10:23

Hetty:

Helemaal super jullie enthousiaste verhalen! Ik geniet met jullie mee. Liefs

• 18 Maart 2007 - 20:01

Luz:

als ik zo aan het lezen ben.zie ik het helemaal voor me. met de foto's er bij krijg ik heimwee naar suriname. geniet ze en succes met jullie studie.tot het volgende verslag. veel liefs en kusjes.

• 18 Maart 2007 - 20:22

Maaike :

Geweldig om te zien dat jullie zo genieten..blijf jullie volgen.

groetjes, Maaike

• 19 Maart 2007 - 08:31

Sandra:

Wat zien de vlinders er mooi uit! En wat een mooie omgeving! Succes met de extra taallessen!

• 20 Maart 2007 - 08:13

Floor:

Hallo Natascha en Fernando,
    wat een geweldige reis. Heerlijk zo die natuur. Om jaloers op te worden. ik ben ook bezig met een spannende reis, heb een nieuwe laptop met Windows Vista. Dingen werken en andere dingen weer niet. ik hoop over een tijd alles op orde te hebben. Gelukkig werkt internet en kan ik jullie volgen.
    Het zijn hele mooie en ook spannende verhalen.
    groetjes, Floor

• 03 Mei 2007 - 16:53

Marijke:

wat schrijven jullie ontzettend leuk en goed. Je kunt het haast meebeleven!
    Fijne tijd verder