Buenos Aires, wereldstad - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van nataschaenfernando - WaarBenJij.nu Buenos Aires, wereldstad - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van nataschaenfernando - WaarBenJij.nu

Buenos Aires, wereldstad

Door: Fernando & Natascha

Blijf op de hoogte en volg

03 December 2007 | Argentinië, Buenos Aires

Hallo allemaal,

Ons laatste bericht was vanuit Mendoza, het belangrijkste wijngebied van Argentinie. Momenteel bevinden wij ons alweer ruim een week in de hoofdstad van Argentinie, Buenos Aires. De stad is mooi, bruisend, sfeervol en doet Europees aan.

Het huren van een appartement beviel ons zo goed in Mendoza, dat we besloten om dit over te doen in Buenos Aires. Zo gezegd zo gedaan. We hebben een leuk appartement gehuurd in het centrum van de Argentijns hoofdstad.

De dagen in Buenos Aires hebben we vooral besteed met lekker wandelen door de stad. Je hebt veel mooie buurten waar je leuk kunt rondslenteren. De eerste zondag die we hier doorbrachten was bijvoorbeeld heel sfeervol. We liepen naar de volkswijk La Boca, waar tevens het stadion gevestigd is van de bekende voetbalclub Boca Juniors. Hier waren veel mensen op de been om hun vrije dag door te brengen. Overal kon je leuk buiten zitten en werd er op de straten tango gedanst. Er hing een gezellig sfeertje en het weer was prachtig.

Op dinsdag wandelden we naar het havengebied van Buenos Aires, Puerto Madero. Hier slenterden we langs de rivier en de vele restaurants op de boulevard. Zo nu en dan namen we plaats op een bankje en genoten we van het mooie uitzicht en de rust. Het leuke van Buenos Aires is dat alles op loopafstand ligt. Hierdoor krijg je het gevoel dat de stad overzichtelijk en niet supergroot is.

Woensdag hebben we de wat duurdere en historische wijken Palermo en Ricoleta bezocht. Ook hier zijn we te voet heen gegaan en hebben onderweg de tijd genomen om ergens wat te drinken en te eten.

In Buenos Aires is er in cultureel opzicht veel te ondernemen. Er zijn hier vele theaters en prachtige shows te bezoeken. Wat ons het meest aansprak, op dit moment, was een bezoek brengen aan de bioscoop. Wellicht bezoeken we alsnog een voorstelling wanneer we terugkeren naar Buenos Aires. In totaal zijn we tijdens ons verblijf drie keer naar de film geweest. Een leuke manier om de avonden door te brengen vonden wij zelf. De bioscopen waren midden in het centrum gelegen en het verbaasde ons iedere keer weer dat na afloop van de film er altijd veel mensen op de been waren. Vaak wandelden we rond middennacht op straat en waren mensen nog uitgebreid aan het tafelen. Men was dan niet een simpel broodje aan het eten, maar volledige gerechten! Je moet je er dan ook bij voorstellen dat de restaurants vol zaten. Zo nu en dan namen wij zelf nog een drankje op een van de vele terrassen buiten voordat we richting ons appartement vertrokken.

Wat wij beiden opmerkelijk vonden tijdens ons verblijf in Buenos Aires, was dat praktisch alle Argentijnen die wij gesproken hadden dachten dat wij uit Brazilie kwamen. We hebben al meerdere keren meegemaakt dat men ons zelfs in het Portugees aansprak....
Nu hebben wij tijdens het reizen al vaker gehoord dat men dacht dat we uit Brazilie kwamen, maar nooit zo extreem als hier. Het is wel grappig, want mensen gaan er gewoon al vanuit dat we Braziliaans zijn en zijn erg verbaasd als ze horen dat we uit Nederland komen. Als we daarbij ook uitleggen dat we niet oorspronkelijk uit Nederland komen maar ook uit Zuid Amerika, vinden ze het weer een stuk logischer.

Gisteren, zondag 2 december, stond er weer een hoogtepunt op het programma. Althans, dat hoopten we. Deze dag gingen we naar een voetbalwedstrijd van het beroemde Boca Juniors. De club van Maradona en de club van het volk. We hoopten op een hoogtepunt omdat de wedstrijd eigenlijk geen rol meer speelde voor Boca. Het was de laatste wedstrijd van het seizoen en Boca streed helaas niet meer om het kampioenschap. Ze hadden de vorige twee wedstrijden verloren en waren daardoor reeds afgehaakt voor de titel. De tegenstander daarentegen had aan een gelijkspel genoeg. Het kleine clubje Lanus kon voor het eerst in de geschiedenis kampioen worden. Voor hun stond er dus wel degelijk wat op het spel.

In een lekker temperatuurtje keken we naar een wedstrijd die leek op een heuze kampioenswedstrijd. De sfeer was geweldig. Zingende, dansende en springende supporters maakten de dienst uit. Het was een heus feest. We hebben het hier over de Boca supporters. Ze maakten kabaal en zorgden voor een schitterende ambiance ondanks dat er voor hun niks te winnen viel. Fernando heeft vele wedstrijden gezien in diverse stadions maar dit spektakel was baas boven baas. Voor een echte voetbalsupporter is dit het hoogtepunt. Het kan gewoon niet mooier. Onder de vele gepassioneerde toeschouwers zat ook de Argentijnse volksheld: Diego Armando Maradona. Dat deze man nog steeds een enorme populariteit geniet onder de Argentijnen en met name Boca supporters werd direct duidelijk. Luidkeels werd hij door het hele stadion toegezongen. De uitslag deed er niet meer zo toe. Het werd 1-1 waardoor Lanus voor het eerst een kamioensfeest kon organiseren. Het was een prachtige middag waar er voor voetballiefhebber Fernando een droomwens in vervulling ging en Natascha gegrepen werd door het Boca-virus.

Vandaag zullen we zullen we om 15.00 u het vliegtuig pakken naar Ushuaia, het zuidelijkste plaatsje in Zuid-Amerika. In Patagonie (Zuid Argentinie en Chile) zullen we ongeveer drie weken doorbrengen. We zullen hier een zeeleeuw-en pinguinkolonie gaan bezoeken, enorme gletsjers zien, sprookjesachtige meren bewonderen en nog veel meer. Daarna keren we voor even rond de jaarwisseling terug naar Buenos Aires om vervolgens onze reis voort te zetten richting een nieuw land. Ons volgende bericht zal in ieder geval zijn vanuit het prachtige zuidelijke gedeelte van Zuid-Amerika.

Groetjes Fernando & Natascha

• 03 December 2007 - 18:23

Maaike:

lekker weer daar.. hier is het donker en koud yoh! hihi..

• 03 December 2007 - 19:35

Norma Sarayasi:

amigos que lindas fotos hooo? estan muy bonitas disfrutenlo mucho yo no tuve nucho tiempo para escribirlrds pero hoy apenas pude vi las fotos que linda esta Natascha me encanta la foto donde estan los dos juntos..
    Muchos cariños y besos amigos.

Arequipa- Peru

• 04 December 2007 - 10:33

Annemarie RIBW :

Hoi Natascha en Fernando, we volgen nog steeds met belangstelling jullie avonturen in Zuid-Amerika. Heel erg leuk om dit allemaal te lezen.
    Groetjes van de mensen van de RIBW in Apeldoorn.

• 05 December 2007 - 08:09

Sandra:

Superelaxte sfeer daar begrijp ik zo. Echt Zuid-Amerikaans! Enne...Sinterklaas al gezien? Ik krijg net een letter op mijn bureau (natuurlijk de S haha).

• 05 December 2007 - 11:21

Femke:

Hoi! Bedankt voor je berichtje! Zou het heel leuk vinden de fotos te krijgen, email is femkehartendorp@hotmail.com. Alvast bedankt!! Argentinie ziet er ook weer mooi uit! Have fun nog!! groetjes Femke

• 07 December 2007 - 13:29

Thea Tump:

Ook hebben jullie de eer om in het land van de grote Tango meester ASTOR PIAZZOLA te zijn. Onze Karel Kraayenhof (ja ,van Maxima) is dik bevriend met de oude meester. OOk al zin in een tango for two??
    geniet van dit alles en een kus van Ma

• 09 December 2007 - 14:47

Sagar:

Vet dat jullie dat allemaal meemaken:D maar wel leuk om je eindelijk weer te zien begin volgend jaar nat van de tas!